Top Ondernemers

Voor het vak Wereldoriëntatie gebruiken we de moderne methode : Top Ondernemers.

Wat je zelf ontdekt, onthoud je het best!
Dat is het principe achter Top Ondernemers. Top Ondernemers laat kinderen op vele verschillende en verfrissende manieren werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek.

Leerlingen ontdekken de wereld via thematisch onderwijs. Hierin wordt het ondernemende gedrag van kinderen gestimuleerd. In een rijke leeromgeving werken de kinderen zelfstandig aan hun kaarten binnen een thema. Alle ingrediënten zijn daarvoor aanwezig: opdrachtkaarten, hulpkaarten en handleidingen voor de leerkracht.

De informatie verwerken ze in werkstukken, muurkranten, PowerPoint presentaties en Prezies. Door te samenwerken met anderen, oefenen ze bovendien (sociale) vaardigheden zoals plannen, afspraken maken en afspraken nakomen, delegeren, luisteren en initiatief nemen.

De Kennisbank vormt een bron van achtergrondinformatie voor zowel leerlingen als leerkracht die passen bij de opdrachtkaarten binnen de thema’s.