Ik ga akkoord met het privacybeleid

Volop natuur rondom De Arke

In het voorjaar en zomers kwaken de kikkers in de naastgelegen sloot, in de weilanden waarop de school uitkijkt zie je de hazen spelen en koeien grazen.

CBS De Arke is een school middenin het mooie Friese land.

Dit zie je terug in de schooltuin en op het plein: overal volop natuur! Een egelburcht vind je er, net als een insectenhotel. Volop leven, groei en ontwikkeling dus, het hele jaar rond, in en om De Arke! Het schoolplein is vernieuwd en ingericht met natuurlijke materialen. De Ark neemt er een prominente plaats in.

Tuinklas

De tuin is in 2016 omgevormd tot een Tuinklas , een plek waar kinderen met hun ouders en leerkracht tuinieren. Opgestart als een gesubsidieerd Project, begeleid door een professional. Aardappelen, zonnebloemen, radijsjes, boontjes…het groeit en bloeit allemaal.

Kennis over de moestuin wordt op een speelse wijze aangeboden tijdens de lessen in de tuin; zaaien, onkruid wieden, water geven en uiteindelijk…. oogsten van de groenten! Zo leren de leerlingen over gezonde voeding op een manier die hen aanspreekt.

Het tuinieren heeft een plek in ons onderwijs binnen het vak Topondernemers.