Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad geeft adviezen en neemt besluiten over onderwerpen die met het beleid van de school te maken hebben, bijv. de inzet van personeel en sollicitatieprocedures.

De MR kan ook ongevraagd adviezen uitbrengen aan bestuur en directie. Door actief te zijn in de MR kunnen ouders invloed uitoefenen op de gang van zaken in de school. De medezeggenschapsraad bestaat uit 2 ouders en 2 leerkrachten.

De oudergeleding wordt gekozen door de ouders van de school, de teamgeleding door het team. De vergaderingen van de medezeggenschapsraad zijn openbaar. Behalve door de MR leden wordt de vergadering ook op uitnodiging bijgewoond door de directeur, als adviseur.

Naast de medezeggenschapsraad van iedere school van de vereniging is er ook een gezamenlijke medezeggenschapsraad (GMR). Deze behandelt bovenschoolse zaken die alle scholen van onze vereniging betreffen, bijvoorbeeld de vakantieregeling. Iedere school van onze vereniging wordt vertegenwoordigd in de GMR.